Afscheid nemen bestaat niet

De Stadspartij was de enige partij die aan het eind van de vorige raadsperiode geen afscheid hoefde te nemen van haar raadsleden. We hadden met zijn allen gehoopt dat we nog vier jaar door konden gaan zoals we dat al vier jaar hebben gedaan, met een trotse wethouder in het college. Helaas mocht dat niet zo zijn. Dus moesten we afgelopen week alsnog afscheid nemen van onze Han ter Maat.

Het zal u niet ontgaan zijn dat we het bij de Stadspartij af en toe een beetje anders aanvliegen. Zo ook Han, zoals Rien Bor beschreef tijdens het afscheid in de raad . Met volle overtuiging heeft ‘onze wethouder’ – dat zal hij altijd blijven – zich ingezet voor het bestuur, de stad en haar mensen. Maar dat kan hij het beste zelf vertellen, of zingen.

We nemen formeel afscheid van de wethouder van de Stadspartij, maar natuurlijk niet echt. Han gaat niet weg uit Wageningen. Vooruit, met de caravan naar Frankrijk kan nog net – daar hebben ze als het goed is nog gewoon telefoonverbindingen. Voor het geval we een goed woordje, nuttig advies of gewoon even een goede dosis vastberadenheid nodig hebben.