Deelfietsen voor Campus – centrum v.v.

Wethouder Han ter Maat van de Stadspartij Wageningen is blij met elk initiatief dat de verbinding tussen de Wageningen Campus en de binnenstad stimuleert.
“Wageningen heeft een gezellig, levendig centrum waar studenten en medewerkers van de WUR van harte welkom zijn. De deelfiets is een makkelijke, snelle manier om onze binnenstad te bereiken. Dus ik zou zeggen: kom te fiets naar de stad!”
In overleg zijn in het centrum drie locaties aangewezen waar gebruikers gedurende een proefperiode van een half jaar na afloop van hun rit hun fiets achter kunnen laten.
Met de uitbreiding wil Cykl het voor studenten en medewerkers van de universiteit, die buiten Wageningen wonen, makkelijker maken om het centrum te bezoeken. Na de proefperiode volgt een evaluatie en mogelijk uitbreiding van de gebruikersdoelgroep.
Cykl is een kleinschalig fietsendeelnetwerk met 22 fietsen, verspreid over 24 locaties (www.cykl.nl) Sinds het begin van het academisch jaar hebben 40 gebruikers zich aangemeld en zijn er 250 ritten gemaakt. Het gebruik kost 50 cent per kwartier. Het groot onderhoud wordt uitgevoerd door een lokale fietsenmaker.