Dramadossier Kirpestein vlotgetrokken

Stadspartij wethouder Han ter Maat is, net als alle andere Wageningers, blij hij er eindelijk in is geslaagd een doorbraak te forceren om de lelijkste plek in onze stad aan te pakken. Jarenlang gebeurde er niets op die plaats. Vanaf het moment dat de Stadspartij een wethouder mocht leveren is hard aan dit dossier getrokken.
“Vanaf het aantreden van dit college, heb ik me ingezet om deze plek op een passende manier ingevuld te krijgen”, zegt Han ter Maat. “En het ziet er nu naar uit dat dat lukt. Het plan voorziet in een lang gekoesterde wens om op deze centrale plek, de entree van de stad iets moois te ontwikkelen. Inwoners noemen deze plek vaak het lelijkste plekje van Wageningen en dat ben ik met ze eens. Alle neuzen staan nu in dezelfde richting dus we kunnen als college nu aan de slag richting van de omwonenden en de gemeenteraad. ”

Stichting studentenhuisvesting Idealis en de ontwikkelaar van Kirpestein hebben een schetsplan gemaakt voor studentenhuisvesting op de plaats waar vroeger de garage Kirpestein stond. Het schetsplan wordt in eerste helft van 2017 voorgelegd aan de omwonenden en belanghebbenden.
Vervolgens wordt het bestemmingsplan aanpast omdat het huidige bestemmingsplan studentenhuisvesting nu niet mogelijk is. De verwachting is dat het plan in 2017 aan de gemeenteraad wordt aangeboden. De start van de bouw zou in het gunstige geval in de tweede helft van 2018 kunnen starten. De eerste studenten kunnen er in de tweede helft van 2019 intrekken.