Nieuw leven op Conventplein

Een gezellig, intiem plein, waar regelmatig iets te beleven is. Een plein dat bovendien goed toegankelijk en vindbaar is in de Wageningse binnenstad. Dat zijn de wensen voor het Conventplein als het aan de ondernemers ligt die er gevestigd zijn. Zij gaan daarmee aan de slag en krijgen daarbij steun van de gemeente. Dit voorjaar zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn.
Wethouder binnenstad, Han ter Maat, is enthousiast. “Ik ben heel blij met dit initiatief van een bewoners en ondernemers. Toen hiervoor een burgerinitiatief werd ingediend, hebben we dan ook besloten dit te ondersteunen. Het draagt bovendien bij aan een levendige binnenstad, een ambitie waar we met elkaar voor gaan.”

Om meer sfeer te krijgen, worden de verlichting en de plantenbakken vernieuwd, in mediterrane sfeer. De ondernemers dragen bij aan het schoon houden van het plein. Bij alle toegangen van het plein komen verwijzingsbordjes te hangen. Wens van ondernemers is ook om de belangrijkste toegang vanuit de Hoogstraat vrij te maken van fietsen en die passage aantrekkelijker te maken. Ter Maat: “dit past goed in de visie op de binnenstad. Om deze passage (naast Duimelotje) vrij van fietsen te maken, gaan we elders in de stad fietsenstallingen aanleggen, net zoals we dat voor de Molenstraat hebben gedaan.”