Nieuwe ronde, nieuwe uitdagingen

Zomervakantie: de terrassen zitten vol, de stad is gelukkig weer levendig en mensen ontmoeten elkaar. Al was er misschien qua weer weinig zomers aan. En weinig zomervakantie voor de stad, want de stad staat niet stil. In de zomer heeft Rien Bor, na jarenlang met veel passie het fractievoorzitterschap te hebben uitgevoerd, het stokje overgedragen aan Lara Minnaard. Gelukkig blijft Rien als raadslid betrokken bij de Stadspartij.

Ook heeft de burgemeester zich ingewerkt in zijn nieuwe rol. Door het bezoeken van bijzondere plaatsen in Wageningen leert hij de stad, geschiedenis en verhalen snel kennen. Daarbij mocht natuurlijk een bezoek aan het stadion De Wageningse Berg niet ontbreken. Over sport gesproken: Annemiek van Vleuten werd gehuldigd voor haar unieke prestatie(s) tijdens de Olympische spelen.

De gemeente stond ook niet stil. Tijdens het reces bleek dat de gemeente in de Blauwe Bergen, het gedoogde hondenlosloopgebied, zou gaan bekeuren. De stad kwam direct in beweging en is er een petitie gestart om dit tegen te gaan. Deze petitie zal worden aangeboden aan de raad. Daar kunnen en gaan we wat mee doen. Zo rollen we meteen het reces uit en de actie in. Het is nu aan ons om te presteren.