Stadspartij gaat voor ervaring en continuïteit

De Stadspartij Wageningen heeft bij het samenstellen van de lijst van kandidaten voor de gemeenteraad gekozen voor ervaring en continuïteit, Op de eerste zes plaatsen van de lijst staan dezelfde personen die ook de afgelopen periode actief waren. Alleen de volgorde is wat gewijzigd. Rien Bor, sinds 2014 lijsttrekker, verruilt van positie met Lara Minnaard die vier jaar geleden op plaats 5 stond. Klaas de Weerd neemt de 2 plaats in, Marike van der Leeden staat weer op 3, Wilko Karel op 4 en fractievolger Mirjam Troost op 6.

“We hebben bewust voor continuïteit gekozen”, zegt fractievoorzitter Lara Minnaard (29). “Het is belangrijk dat er ervaring in het team blijft, maar daarnaast hebben we gewoon een leuk team. We besteden allemaal veel vrije tijd aan het besturen van de stad en dat kan alleen maar wanneer je naast de vele serieuze onderwerpen het ook goed met elkaar kunt vinden. Maar ook een aantal personen na nummer 6 lopen warm om na de verkiezingen te gaan meedraaien om ingewerkt te gaan worden.”

Ook in het verkiezingsprogramma zul je weinig verrassingen tegen komen. “Als lokale partij hebben we een duidelijke lijn die we volgen op de verschillende dossiers,” aldus Minnaard. “We hebben een duidelijke visie die aansluit bij de acties van afgelopen jaren. Kortom, je weet wat je van ons kunt verwachten. Maar je weet vooral hoe je ons kunt bereiken met vragen – nu en de komende vier jaar”. 

De complete lijst en het verkiezingsprogramma van de Stadspartij is te vinden op de website.