Windmolens in de uiterwaarden verder weg dan ooit

De Stadspartij kijkt terug op een mooie periode. Wanneer we de student-stemmers even wegdenken (die voornamelijk GroenLinks en D66 gestemd hebben) heeft bijna één derde van de Wageningse kiezers op de Stadspartij gestemd. Dat schept verplichtingen! Samen met onze wethouder, Han ter Maat, werken we hard om voortaan burgerinitiatieven en verzoeken van bedrijven en middenstanders met een positieve houding te benaderen en verenigingen en culturele organisaties te ondersteunen en te stimuleren.
Zo wordt er hard gewerkt aan een ouderencentrum in de binnenstad, aan een stevig sociaal beleid en windmolens lijken verder weg dan ooit.

Dat laatste bleek tijdens de inloopavond over windmolens. Bijna alle bezoekers maakten zich grote zorgen over de impact van windmolens op hun leefomgeving, over het opofferen van de uiterwaarden en de gevolgen daarvan op de natuur. Daarnaast zetten velen vraagtekens bij de windmolens zelf.
Dit stukje is te klein om er dieper op in te gaan, maar de Stadspartij organiseert deze herfst een bijeenkomst waarbij diverse deskundigen worden uitgenodigd hun visie te geven op de opwekking van energie via windmolens. Dan gaan voor- en tegenstanders met elkaar in debat. Mocht er een referendum komen, dan zet de Stadspartij alles op alles om de Wageningse uiterwaarden te redden.