Het wordt of 0 of 21 miljoen uitgeven!

De Stadspartij heeft het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) een groot aantal vragen gesteld over een brief die B&W aan de gemeenteraad gestuurd heeft waarin de financiële gevolgen van de opties om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren zijn doorgerekend. Daar uit blijkt dat de opwaardering van Mansholtlaan en Nijenoord Allee de gemeente 35 miljoen gaat kosten, waarvan de provincie 14 miljoen bijdraagt. Een rondweg om de Campus kost volgens de opgave van de provincie ‘slechts’ 14 miljoen. De gemeenteraad staat dus straks voor de keuze om of € 21 miljoen of € 0 uit te geven.

“De Stadspartij heeft zich bij de hele discussie over de bereikbaarheid van Wageningen en alle opties die op tafel kwamen tot nu toe terughoudend opgesteld. Je kunt wel van alles willen, maar overal hangt een prijskaartje aan”, zegt Rien Bor, fractievoorzitter van de Stadspartij. “Nu pas wordt het tijd om zaken tegen elkaar af te wegen. Het lijkt een hele makkelijke keus om te kiezen tussen 0 of 21 miljoen uitgeven. Maar voor we die keus maken heeft de fractie veel vragen aan B&W. Bijvoorbeeld over het tracé van een rondweg over de Campus. Waar komt dat te liggen? Hoe ver is dat van de bebouwing van Noordwest? Hoe wordt de aansluiting op de busbaan en/of op de Mondriaanlaan geregeld? Kan die rondweg verlaagd worden aangelegd en kunnen daar geluidswallen en/of geluidschermen geplaatst worden. En wie gaat die extra beschermende maatregelen betalen.?

Wat de fractie van de Stadspartij betreft begint de discussie over de bereikbaarheid nu pas echt. Nu duidelijk wordt wat alle wensen, van allerlei partijen die er een mening over hebben, gaan kosten. Je kunt gemeenschapsgeld maar één keer uitgeven en dat moet zorgvuldig gebeuren.