Verkeerstellingen op de Nijenoord Allee

De gemeente Wageningen voert tussen 16 september en 3 oktober verkeerstellingen uit op de Nijenoord Allee. Voor het project ‘Beter Bereikbaar Wageningen’ wil de gemeente inzicht krijgen in de feitelijke hoeveelheid verkeer en de snelheid van het verkeer. De tellingen vinden plaats via een radarsysteem op twee plekken aan de Nijenoord Allee waar de snelheid en de aantallen per uur gemeten worden. Meteen na afloop van de tellingen worden de gegevens geanalyseerd en beschikbaar gesteld. De snelheidsmetingen worden overigens niet gebruikt om snelheidsovertredingen te constateren of te beboeten.
De gemeente Wageningen en provincie Gelderland zijn sinds een aantal jaren aan het onderzoeken hoe de bereikbaarheid van Wageningen verbeterd kan worden.
Stadspartij wethouder Han ter Maat: “Het gaat om een grote investering. Daarbij spelen de belangen van verschillende wijken een rol. Het gaat dus over de leefbaarheid in onze stad. Daarom is het erg belangrijk dat we goed weten hoeveel verkeer er nu langsrijdt. Op basis daarvan kunnen we beter voorspellen hoeveel dat in 2020, 2025 en uiteindelijk in 2030 zal zijn.”