VERKOOP LOCATIE KIRPESTEIN ROND

Wethouder Han ter Maat van de Stadspartij heeft zich sterk gemaakt voor het rondkomen van de verkoop van Kirpestein: “Ik heb deze week het initiatief genomen om de drie partijen bij elkaar te brengen en een allerlaatste poging te doen om de verkoop rond te krijgen, zodat de ontwikkeling ook daadwerkelijk kan plaatsvinden. Ik heb de noodzaak tot het verbeteren en ontwikkelen van deze locatie na al die jaren van verrommeling op die plek benadrukt. Daarbij geholpen door de fractie van de Stadspartij die een motie tot onteigening van het terrein heeft ingediend. Kirpestein zal nu niet langer het lelijkste plekje van Wageningen zijn, nu er straks eindelijk gebouwd gaat worden.”
De ontwikkeling en bebouwing van de locatie worden uitgevoerd door projectontwikkelaar Van Wijnen in opdracht van studentenhuisvester Idealis
Idealis en de gemeente hopen de bestemmingsplanwijziging uiterlijk 31 december 2018, of zoveel eerder als mogelijk, af te ronden. Het streven is om de bouw 1 september 2019 gereed te hebben.