‘Het Binnenveld’: sportcomplex aan de Marijkeweg

Stadspartij wethouder Han ter Maat (Sport) en Gertjan van Leeuwen, voorzitter van Korfbal Vereniging Wageningen, hebben uit precies 100 inzendingen een naam gekozen voor de sporthal aan de Marijkeweg. De naam is: ‘Het Binnenveld’. In de zomer van 2018 verhuizen de korfballers van de Eng naar het Binnenveld. De sporthal zal in ieder geval ook door basisscholen gebruikt gaan worden.
Van de 100 inzendingen waren er vier inzendingen met als naam het Binnenveld. Als dank voor de naamgeving ontvingen de ‘winnende’ inzenders uit handen van wethouder Han ter Maat bloemen en een tegoedbon. Daarnaast valt hen vanzelfsprekend eeuwige roem ten deel.
De bouw van de sporthal verloopt voorspoedig. De fundering is aangebracht en op korte termijn zullen de contouren van de sporthal zichtbaar worden. Ook het zandbed onder de sportvelden is al duidelijk zichtbaar. Gertjan van Leeuwen: “Het ontwerp met de indeling van de buitenvelden ligt klaar. We zitten middenin de voorbereiding en hopen de buitenvelden voor de zomer aan te leggen”.